Nimen kaiverrus vanhaan hautakiveen

Jos omaisenne haudataan hautapaikkaan, jossa on jo hautakivi, voidaan kivi tuoda veistämölle kaiverrusta varten jo ennen hautajaisia. Poikkeuksena on siunaaminen ennen tuhkausta, jolloin halutaan ehkä viedä kukat tulevalle hautapaikalle. Silloin voidaan sopia, että hautakivi haetaan siunauksen jälkeen ja kaiverrus tehdään ja hautakivi palautetaan paikoilleen ennen uurnan laskua.

Lisänimen kaiverruksia tehdään ympäri vuoden. Tuomme hautakiven veistämölle, jolloin saamme lämmitettyä kiven sisätiloissa ja mm. kultaukselle hyvät olosuhteet. Jäljittelemme kivessä ennestään olevaa tekstityyppiä. Meillä on asiantuntemusta sekä uusiin tietokoneella tehtyihin että vanhoihin käsin tehtyihin teksteihin. Olemme Teihin yhteydessä, jos esim. kaiverruksen asettelusta on kysyttävää.

Vanha hautakivi voidaan puhdistaa ja samalla huoltaa muutenkin, vaikkapa kultaamalla tai maalaamalla vanhat, kuluneet tiedot uudelleen. Usein pelkkä kaiverrusten varovainen puhdistus riittää. Kiveen voidaan kiinnittää pronssikoristeita tai tehdä uusia koristekaiverruksia. Sovimme huoltotöistä kanssanne ja kerromme rehellisesti, kannattaisiko vanhoja tekstejä uusia.

Arkkuhautauksissa hautakivi palautetaan haudan kunnostuksen jälkeen takaisin paikoilleen. Talviaikaan hautakiveä ei aina voida palauttaa aluskiven päälle, vaan se jätetään haudan läheisyyteen turvalliselle paikalle. Esimerkiksi siinä tapauksessa, että aluskivi on jouduttu nostamaan ylös haudankaivuun yhteydessä, se pystytään asentamaan vasta keväällä takaisin. Seurakunnan henkilökunta asentaa hautakiven takaisin paikoilleen.

Muistomerkkien kaiverruksissa ja kunnostuksissa haluamme säilyttää vanhan hautakiven arvokkuuden. Tunnemme tekevämme osaltamme pienen palan kulttuurihistoriaa. Olemme perehtyneet lehtikultaan ja käytämme kultauksissa hyvälaatuista 23 karaatin lehtikultaa.

Jos hautakiven aiemmat tiedot on kaiverrettu, säilyy kiven yleisilme harmonisena, jos myös uudet tiedot kaiverretaan. Jos vanhaan hautakiveen ei millään saada mahtumaan uutta kaiverrusta, voitte tilata kauttamme kauniin ja kestävän pronssisen tai messinkisen muistolaatan. Laattojen hinnat vaihtelevat materiaalin, mallin ja koon mukaan (alk. 155,00e). Laatan kiinnityksestä veloitamme 60,00e.

  

MIKKELIN KIVIVEISTÄMÖ OY  |   Ratatie 4, 50600 Mikkeli
  Puhelin 0500 608 268 •   myynti@mikkelinkiviveistamo.fi