Hautakiven kunnostus ja entisöinti

VANHASTA KUIN UUTTA

Kun haluatte kunnostettavan vanhan hautakiven, kannattaa pyytää tarjous – sitä me Teille ehdotammekin, kun otatte meihin yhteyttä. Kustannusten arviointi on maksuton. Käymme katsomassa hautakiven ja kerromme rehellisen mielipiteemme siitä, millaisia kunnostustöitä se vaatisi. Samalla, kun hautakiven ulkoasu entisöidään, kannattaa vinossa oleva tai maan sisään painunut aluskivi nostaa ja oikaista. Joskus ulkoasu kohenee pelkällä puhdistuksella – vesipesulla ja tarvittaessa sivujen ja taustan hiekkapuhalluksella. Vanhat kultaukset saattavat olla vielä hyvässä kunnossa varovaisen puhdistuksen jälkeen.

Jos aluskivi ei vaadi oikaisua tai nostoa, voi hautakiven puhdistuksen ja entisöinnin tehdä myös talviaikaan. Poikkeuksena ovat erittäin kookkaat sukukivet, joiden kunnostus tehdään paikan päällä kesäaikaan.

Meiltä voi tilata myös pelkän aluskiven oikaisun, jonka hinta on alk. 80e. Hinta riippuu aluskiven koosta ja työtä vaikeuttavista olosuhteista (esim. erittäin juurakkoinen alue). Pesemme samalla hautakiven etupinnan ja siistimme työmme jäljet, jolloin kokonaisuus on työn jälkeen siisti.

Hautalaatan voi tuoda veistämölle kunnostettavaksi. Puhdistus ja kaiverrusten uudelleen maalaus on alk. 50e. Meillä on myytävänä myös hautalaattatelineitä. Kivinen laatta saadaan kunnostettua hyväksi, mutta marmorinen laatta ei puhdistu kunnolla huokoisuutensa vuoksi.

   

Vanha kivi ennen kunnostusta
Vanha kivi kunnostuksen jälkeen

Vanha kivi puhdistuksen jälkeen

  

MIKKELIN KIVIVEISTÄMÖ OY  |   Ratatie 4, 50600 Mikkeli
  Puhelin 0500 608 268 •   myynti@mikkelinkiviveistamo.fi