Uuden hautakiven hankkiminen

Kirkkoherranvirastossa sovitaan hautaan siunaamiseen ja hautapaikkaan liittyvistä asioista. Saatte myös tietoa mahdollisista hautamuistomerkkiin liittyvistä kokorajoituksista. Määräykset vaihtelevat paitsi seurakunta- myös hautapaikkakohtaisesti. Hautakiven voi hankkia hautapaikan haltija eli käytännössä vainajan omainen. Ennen hautakiven tilaamista on hyvä sopia kiven hankinnasta, vastuuhenkilöstä ja kiven yleisilmeestä muiden omaisten kanssa yhteistyössä. Perunkirjoitukseen riittää suullinen arvio hankittavan hautamuistomerkin hinnasta, joten lopullisen hautakivitilauksen voitte tehdä perunkirjoituksen jälkeenkin.

Hautakivitilauksen voi tehdä veistämöllämme. Tapaamisen voitte sopia joko puhelimitse, sähköpostitse tai kotisivujemme ajanvarauslinkistä. Hautakiven voi tilata myös sähköpostitse. Tällöin lähetämme suunnitelman hautakivestä sekä tilaussopimuksen hyväksyttäväksi ennen hautakiven valmistamista. Jos Teillä on jo ajatus mieluisesta hautakivestä, voitte pyytää tarjouksen lomakkeella "Tarjouspyyntö hautakivestä".

Veistämöllämme on erityisesti keväällä hyvä valikoima puolivalmiita hautakiviä, joista voitte valita mieleisen. Normaaliin palveluumme kuuluu myös yksilöllinen suunnittelu, jos mallikivien koko, muoto tai väri ei miellytä. Lisäksi valikoimissamme on ainutlaatuisia luonnonkiviä joko etupinnaltaan kiillotettuina, joihin vainajan tiedot voidaan kaivertaa tai kokonaan luonnonpintaisina, joihin tiedot lisätään muistolaatalla. Veistämöllä on aina myös uusiokiviä, joiden hinta on selvästi vastaavan kokoista uutta hautakiveä huokeampi.

Pronssivalutuotteilla saa hautakiveen koristeellisuutta tai niillä voidaan ilmentää vainajalle rakkaita asioita. Meillä on laaja valikoima eri valmistajien pronssituotteita nähtävillä. Seuraavista linkeistä löydätte näitä tuotteita:

>> Paasikivi
>> Pronssi & Kivi
>> Valusampo

Kun hautakivitilaus on jätetty meille, teemme seurakunnalle hautamuistomerkkianomuksen. Noudatamme seurakunnan antamia toimitusaikarajoituksia. Uusia hautakiviä voidaan asentaa vain sulan maan aikaan eli yleensä toukokuun ja lokakuun välillä, edellyttäen, että hauta-aulueen kunnostustyö on seurakunnan toimesta tehty. Mikkelissä poikkeuksen tekevät Vanhan Pohjoisen hautausmaan Uurnalehto ja Anttolan hautausmaan Uurnalehto, joiden kiinteään palkkiin hautakiven asennus onnistuu myös talviaikaan.

Valmistaessamme ja asentaessamme hautakiveä pyrimme aina parhaaseen laatuun. Olemme perehtyneet lehtikultaan ja kultaukseen kultaajamestari Raimo Snellmanin ohjauksessa. Kiinnitämme huomiota käyttämämme lehtikullan laatuun sekä kultausjälkeen. Hautakiven tekstien ja koristeiden asetteluun käytämme aikaa niin, että lopputulos näyttää kauniille ja tasapainoiselle. Hautakiven asennuksen jälkeen siistimme hautapaikan sellaiseksi, että omaisen on siihen hyvä tulla.

Teemme työtämme suurella sydämellä ja vaalimme osaltamme käsityöperinnettä yrityksen pitkiä perinteitä kunnioittaen.

  

MIKKELIN KIVIVEISTÄMÖ OY  |   Ratatie 4, 50600 Mikkeli
  Puhelin 0500 608 268 •   myynti@mikkelinkiviveistamo.fi