Hautakiven suunnittelupalvelu

HYVIN SUUNNITELTU - ON PUOLIKSI TEHTY

Veistämöllämme on nähtävillä eri kivilajit sekä paljon valmiiksi muotoiltuja hautakiviä, joista voitte valita mieleisenne. Jos jokin muoto miellyttää, mutta kiven väri tai koko ei ole sopiva, voimme tehdä hautakiven haluamastanne kivilajista sopivan kokoisena, ettekä vielä sitoudu mihinkään. Kiven muotoa voimme yhdessä suunnitella – Te kerrotte toiveistanne ja me kerromme, millainen muoto on mahdollinen työstää kivestä. Lisäksi kiven muotoilussa kannattaa huomioida käytännöllisyys, josta voimme myös antaa vinkkejä.

Meillä on nähtävillä eri valmistajien pronssikoristeita ja lyhtykehyksiä, joita asettelemalla mallikiven pintaan tai päälle saatte paremman kuvan lopullisesta ulkoasusta.                

Suunnitteluun kuuluu myös erilaisten kirjasimien eli fonttien valinta. Käytettävissä olevasta tilasta ja nimen pituudesta johtuen voidaan joskus joutua kokeilemaan, mikä fontti tulisi parhaiten kyseeseen. Teemme suunnitelman hautakivestä tietokoneelle mittasuhteessa. Tietokonesuunnitelman voimme lähettää sähköpostiinne tai perinteisenä kirjepostina.

Voitte tuoda piirustuksen tai ajatuksen kuviosta, jonka haluaisitte kaiverrettavan kiveen. Teemme siitä luonnoksen. Lisäksi voimme käyttää koristelussa Swarovskin kristalleja.

Ja tämä kaikki kuuluu normaaliin palveluumme!

Esimerkkejä suunnittelupalvelustamme

Asiakkaalla oli mielessä hiukan poikkeuksellinen muoto omaisensa hautakiveen. Petteri vei hänet ison kivilaanin luokse ja piirsi liidulla ääriviivat toivotulla tavalla. Samalla he hahmottelivat jo lyhtyaukon ja pronssikoristeiden paikat. Petteri muotoili kiven ja pyysi asiakkaan katsomaan. Hän sai haluamansa muotoisen ja näköisen hautamuistomerkin läheiselleen ja oli tyytyväinen saamaansa palveluun.”

”Nuori nainen tuli tilaamaan hautakiveä isälleen. Petteri kyseli asiakkaalta, oliko isällä ollut vaikkapa jokin harrastus, josta haluaisi muistomerkkiin koristeen. Hän oli kasvattanut auringonkukkia, joten Petteri keksi, että mitäpä jos kaiverrettaisiin kiveen auringonkukkia. Kivestä tuli oikein kaunis.”

”Perheen rakas isoäiti oli kuollut ja lapsenlapselle se oli varmasti hyvin raskasta. Hän ilahtui, kun sai tietää, että hänellä on mahdollisuus osallistua mummon hautakiven suunnitteluun ja toteutukseen. Hän toi meille enkelipiirroksen, josta teimme hiukan yksinkertaisemman version – sellaisen, jonka pystyy toteuttamaan kaiverrettuna ja kullattuna. Mummon taivasmatkaa turvaa nyt ihana enkeli.”

”Asiakas halusi hautakiveen tähtikuvion kristalleista. On hiukan haasteellista tehdä tavanomaisuudesta poikkeava kuvio sellaiseksi, että siitä tulee ymmärrettävä. Kirsi keksi käyttää tähtikuviossa erikokoisia kristalleja tähtien koon mukaan. Nyt kuvio näyttää tähdistölle.”

”Eräs asiakkaamme oli innokas käsitöiden harrastaja ja siksi halusi osallistua muistomerkin suunnitteluun kaikissa vaiheissa. Koska hänen oli vaikea tulla käymään usein veistämöllämme, lähetimme hänelle tietokoneella suunniteltuja luonnoksia kokeillen eri vaihtoehtoja koristeista ja niiden asettelusta. Kun pystytimme hautamuistomerkkiä paikoilleen, hän halasi meidät, koska hautakivestä tuli juuri sellainen, kuin hän oli ajatellut.”

                 

  

MIKKELIN KIVIVEISTÄMÖ OY  |   Ratatie 4, 50600 Mikkeli
  Puhelin 0500 608 268 •   myynti@mikkelinkiviveistamo.fi